Miodowe ciasteczka
16:06składniki:
1 szklanka mąki orkiszowej 2000
2 szklanki płatków owsianych
1 mocno dojrzały banan
5 łyżek masła
4 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 jabłko pokrojone w kostkę
1/2 szklanki żurawiny
4 suszone morele
Rozpuszczone masło ucieramy z bananem i miodem. Dodajemy mąkę dokładnie ucierając. Następnie dosypujemy płatki, cynamon i pokrojone owoce. Formujemy małe ciasteczka i pieczemy 10-12 minut.
3 comments
wyglądają bardzo apetycznie! chyba jutro wypróbuję:) Mam tylko pytanie, czy mąkę orkiszową mogę zastąpić pszenną, pełnoziarnistą?
OdpowiedzUsuńi zapraszam na ciasteczka herbaciane: http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/03/ciasteczka-herbaciane.html
pszenna też może być ;]
OdpowiedzUsuńPyszne i zdrowe, czego chcieć więcej? :)
OdpowiedzUsuń