Jabłuszka zapiekane w miodzie.
21:33
składniki
2 kwaśne jabłka
2 łyżki cukru
1 szklanka płatków owsianych
4 łyżki mąki
1/4 kostki masła
2 łyżki miodu
cynamon
Propozycja na szybki i bardzo smaczny deser. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Układamy je w naczyniach żaroodpornych. Polewamy miodem i posypujemy cynamonem. Z płatków, mąki , masła i cukru robimy kruszonkę i pokrywamy nią jabłka. Zapiekamy 10-15 minut.
7 comments
Rzeczywiście szybko i smacznie! Pycha:)
OdpowiedzUsuńtakie proste a jakie smaczne:)
OdpowiedzUsuńObłędny deser, prosty a smaczny;)
OdpowiedzUsuńFajne jabłuszka :) A jakie masz śliczne różne garnuszki i dzbanuszki - aż miło patrzeć! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńmam bzika na wszelakie urocze kuchenne gadżety ;]
OdpowiedzUsuńoj, ale pysznie! niby takie łatwe, a jakie wysmakowane i pełne rozpusty!
OdpowiedzUsuńNormalnie jutro kupuję takie miseczki i robię! Mniam mniam! :)
OdpowiedzUsuń